Uttarakhand, India: Himalayan state, scenic landscapes, spiritual sites, rich culture, diverse flora, adventure tourism.
Nainital ( નૈનીતાલ )
- Naini Lake ( નૈની લેક )
- Naina Devi Temple ( નૈના દેવી મંદિર )
- Snow view point ( સ્નો વ્યુ પોઈન્ટ )
- Naukuchia Tal ( નૌકુચીયા તાલ )
- Thandi Sadak ( ઠંડી સડક )
- Malli Tal ( મલ્લી તાલ )
KAUSANI ( કૌસની )
- Almora ( અલમોરા )
- Nanda Tea Plantations ( નંદા ચાના વાવેતર )
- Rudradhari ( રુદ્રધારી )
- Baijnath Temple ( બૈજનાથ મંદિર )
- Anashakti Ashram ( અનાશક્તિ આશ્રમ )
Ranikhet ( રાણીખેત )
- Jhula Devi Temple ( ઝુલા દેવી મંદિર )
- Golf Course ( ગોલ્ફ કોર્સ )
- Chaubatia Garden ( ચૌબટિયા ગાર્ડન )
- Haidakhan Temple ( હૈદખાન મંદિર )
Corbett ( કોર્બેટ )
- Jungle Safari ( જંગલ સફારી )
- Garjiya Devi Temple ( ગર્જિયા દેવી મંદિર )
- Kosi River ( કોસી નદી )
Overview
Uttarakhand, a northern Indian state, is known for its stunning Himalayan landscapes, spiritual significance, diverse flora and fauna, and vibrant cultural heritage.
- Nainital ( નૈનીતાલ )
Nainital, a popular hill station in Uttarakhand, India, is renowned for its picturesque Naini Lake, pleasant weather, and vibrant markets.